Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka deklaruar se Qeveria aktuale është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet një tërheqje deri në 10% e kursimeve, në mënyrë që të kalohet sa më lehtë kriza e ka shkaktuar nga pandemia. Mjetet e deponuara në llogaritë e trustit pensional derdhen në llogari individuale dhe menaxhohen nga një institucion apo fond, të cilin ligji e klasifikon si person juridik të pavarur. Punëtorë të Korporatës Energjetike të Kosovës, të shtunën kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës për të kërkuar që të lejohet tërheqja e një pjese të Trustit Pensional. Pra janë mjete personale të qytetarëve e që menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga qeveria. “Tani jemi në konsultime me ekspertë nëse Qeveria do të rimbursojë brenda një periudhë të gjithë, apo vetëm disa. “Sigurisht që edhe tani kur jemi në këtë fazë, në deklarimet e qeverisë, të cilët janë duke bërë përpjekje me qëllim që t’u mundësohet të punësuarve të cilët kanë kontribuar në fondin pensional të tërheqin shumën 10 përqind nga kontributet që kanë ndarë, ata në momentin që do t’i marrin mjetet do të tatimohen. DINI!? Ngarkoni letërnjoftimin, pasaportën, ose patent shoferin tuaj në kutinë e fundit. “Tërheqja prej 10% është dekretuar sot, si pjesë e … Nënkryetari i Sindikatës së Korporatës Energjetike të Kosovës, Nexhat Lumnica, ka thënë se tërheqja e një pjese të trustit është më se nevojshme në këtë kohë. Mirëpo, ideja e ministres Bajrami tani për tani, nuk mund […] Trusti Pensional i Kosovës. Tërheqja e parave nga Trusti – Këtu mund ta shikoni online se sa para i keni. Profesori në Universitetin e Kembrixhit, Ha-Joon Chang në një video-konferencë me kryetarin e Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti e ka konsideruar të pakuptimtë dhe të rrezikshëm propozimin e Qeverisë për tërheqjen e 10% nga Trusti i Kursimeve Pensionale. “Rrezikun e jashtëm (sistematik) dhe rrezikun e brendshëm (josistematik). Edhe sa i përket ndihmës prej shtetit nuk jemi të kënaqur fare marrë parasysh se jemi të rregullt deklarojmë dhe paguajmë tatimet” , deklaroi Buraku. Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit. Kjo u bë e ditur sot gjatë një konference për media pas takimit të kryeministrit Avdullah Hoti, Ministres së Financave, Hykmete Bajrami me përfaqësues të BQK-së dhe Trustit të Kursimeve Pensionale. Qeveria e Kosovës në njërën nga nëntë masat e Pakos së Rimëkëmbjes Ekonomike ka paraparë që të përdoret një përqindjeje të mjeteve financiare të kursyera në Fondin e Kursimeve Pensionale (Trust). Trusti. “Tërheqja prej 10% është dekretuar sot, si Ligjerisht cdo qytetar i cdo vendi ne bote KA VETEM NJI REZIDENCE. Fjala është për deri në 200 milionë euro (~10% e vlerës së Trustit) që hiqen nga kursimet sot dhe që duhet të rimbursohen në të ardhmen. Kthimi bruto nga investimet për vitin 2020 do të jetë rreth 72 milionë euro. Vendoset numri personal në uebfaqe dhe numri i xhirollogarisë dhe pastaj verifikohet me Bankën Qendrore të Kosovës dhe paratë e Trustit do të dalin në xhirollogaritë e njerëzve që janë përfitues, rrjedhimisht që aplikojnë dhe për tri ditë u dalin paratë në xhirollogari”, ka thënë Tahiri. Të nderuar kontribuues, Me shumë kënaqësi ju njoftojmë se këtë fu... ndviti kemi edhe një lajm shumë të mirë për të gjithë kontributdhënësit e Trustit. Ekspertët e ASHI-së dhe të Trustit kanë realizuar një zgjidhje teknike duke u bazuar në praktikat më të mira të sigurisë, ku është aplikuar certifikata e sigurisë së domainit *.rks-gov.net, e cila nuk i rrezikon shërbimet ekzistuese të domainit .rks-gov.net, e as sigurinë e certifikatës. Lidhur me këtë janë deklaruar nga Trusti Pensional dhe është thënë se janë në pritje të ndryshimit të … Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami, gjatë ditës së djeshme dha një deklaratë se Qeveria është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet tërheqja deri në 10% të kursimeve të kontributdhënësve, në mënyrë që t’ua lehtësojnë qytetarëve krizën e shkaktuar nga pandemia Covid-19. Në këtë projektligj ishte paraparë edhe mundësia e tërheqja e 10% të trustit pensional. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka deklaruar se Qeveria aktuale është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet një tërheqje deri në 10% e kursimeve, në mënyrë që të kalohet sa më lehtë kriza e ka shkaktuar nga pandemia. Trusti mundet me e kontrollu vetëm rrezikun josistematik, pasi që varet nga aftësitë menaxhuese”, thotë Aliu. Këto do të bëhen me kategori. Edhe pse ende nuk ka një vendim nga Ministria e Financave për tërheqjen deri në 10% të kursimeve në Trustin Pensional, qytetarët kanë dalë për të marrë informacione si mund të tërheqin ato në këtë institucion, raporton Ekonomia Online. Në Kuvendin e Kosovës akoma s’është miratuar ndryshimi ligjor me anët të se cilit do t’u mundësohej kontribut paguesve tërheqja e 10 % shit në kursimeve të tyre. “Pas përpjekjeve maksimale nga stafi i Trustit, që pagesat të kryhen sa më shpejt, ju bëjmë të ditur se sot, gjatë ditës, fillon ekzekutimi i pagesave për aplikimet e realizuara më datë 11 dhjetor 2020. Në njoftimin e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit do të bëhet vetëm online. Në njoftimin e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit do të bëhet vetëm online. Në këtë mënyrë, Kosova do të mund t’i plotësojë nevojat e menjëhershme të qytetarëve në këtë kohë të vështirë dhe njëkohësisht t’i bëjë mërgimtarët hisedarë dhe aksionarë të vërtetë të së ardhmes së Kosovës, pa e rrezikuar fare mbijetesën e Trustit pensional apo institucioneve të tjera më jetike të Republikës sonë. Skemat janë të licencuara dhe rregullohen nga Banka Qendrore e Kosovës (BQK). “BSPK-ja konsideron se sipas Konventës (ILO – C100) së Organizatës Botërore të Punës, e miratuar në Pragë në vitin 1951, e cila e rregullon barazinë në paga, Ligji për Rimëkëmbjen Ekonomike, respektivisht pakoja e Trustit Pensional është mjaft diskriminuese në disa sektorë. Në bazë të vendimit të bordit të drejtorëve, fondi pensional e zgjedh mbajtësin e mjeteve të pensionit për mjetet pensionale të investuara nga menaxhuesii i mjeteve. Lidhur me këtë ka reaguar vetë Trusti, duke thënë se nuk ka asnjë vendim përfundimtar për tërheqjen e … Adresa e faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes 10% dhe detajet e tjera do të publikohen ditëve në vijim. Fondi i Kursimeve Pensionale i Kosovës, që njihet si Trusti pensional, ka njoftuar se aplikimi për tërheqjen e 10 për qind të kursimeve nga kontributdhënësit mund të bëhet vetëm online.. Përmes një njoftimi në rrjetin social, ky fond ka theksuar se tërheqja e 10 për qind të kursimeve është dekretuar sot, si pjesë e Ligjit për rimëkëmbje ekonomike. Adresa e faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes 10% dhe detajet tjera do të publikohen ditëve në vijim.Për aplikim janë në dispozicion 4 muaj. Shtylla III Pensioni Shtesë Vullnetare, skemat shtesë të pensioneve private. Përkitazi me mjetet e investuara përmes një instrumenti për investime të hapura, këshilli i fondit pensional duhet të shqyrtojë përshtatshmërinë e rregullimeve të mbajtjes dhe të vendosë nëse ato jan E Enjte, 17 Shtator 2020 - 19:55 albinfo.ch. Sipas BSPK-së, pakoja e Trustit Pensional është mjaft diskriminuese në disa sektorë. Fondi i Kursimeve Pensionale i Kosovës ka njoftuar se sot fillon ekzekutimi i pagesave për përfituesit e 10%. Pakënaqësitë për mos miratimin e Ligjit për 10% e Trustit, punëtorët e KEK’ut paralajmërojnë protestë . Fondi Pensional i Kursimve ka njoftuar se për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, do të hapet një faqe e re. Prandaj, mos u brengosni nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit” thuhet në njoftimin e Trustit. 17.1. Të dy punëdhënësi dhe punëmarrësi kontribuojnë me një minimum prej 5% të normës bruto të pagës. Ky institucion ka ripërsëritur se për tërheqjen e këtyre mjeteve do të jetë në dispozicion një faqe e re. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka deklaruar se Qeveria aktuale është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet një tërheqje deri në 10% e kursimeve, në mënyrë që të kalohet sa më lehtë kriza e ka shkaktuar nga pandemia. E pas këtij vendimi ka ardhur lajmi i fundit nga Fondi i Kursimeve Pensionale të Kosovës. Pra, nga ajo që theksuam më lartë, mund të konstatoj se ideja e tërheqjes së 10% të kursimeve nga Trustin Pensional është një ide jo e mirë, zbatimi i të cilës në praktikë, as nuk do zbusë varfërinë dhe gjendjen e vështirë sociale, por as nuk do të ndikoj konsiderueshëm në rritjen e kërkesë dhe nxitjen e aktivitetit ekonomik. Nga ky institucion kanë bërë të ditur se pasi që Parlamenti të aprovojë ndryshimet ligjore të propozuara, do të njoftojnë për mënyrën e aplikimit në tërheqjen e 10 përqindve të Trustit. Trusti Pensional i Kosovës, ka njoftuar të gjithë kontributdhënësit se afati për aplikimin e tërheqjes së 10 përqindëshit do të zgjasë 4 muaj. Fondi Pensional i Kursimve ka njoftuar se për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, do të hapet një faqe e re. Punëtorë të Korporatës Energjetike të Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës. Aliu ka thënë se në përgjithësi Trusti Pensional ballafaqohet me dy lloje rreziqesh. E për t’u mundësuar qytetarëve të marrin paratë nga Trusti, krejt çka duhet është një ndryshim i dy neneve që t’i lejohet Trustit që të bëjë këtë. Trusti thotë se do të hapë një faqe të re për aplikim të tërheqjes së parave. Tërheqja e kursimeve – Ja si duhet të regjistroheni për llogari në Trustin Pensional 20/06/2020 20/06/2020 02 Press Nese deshironi te dihni sa euro keni ne eTrust ju duhet te ndiqni hapat si ne vijim: Plotësoni të gjitha të dhënat e kërkuara më poshtë. Procedura është e thjeshtë. 2-Terheqja e certifikates se gjalleses nga zyra e gjindjes civile e qytetit te prejardhjes se emigrantin asht I KUNDRALIGJESHEM, sepse emigranti rezidencen nuk e ka ma ne qytetin e prejqrdhjes por ne qytetin kiu banon jashte shteti, i cili asht organi i vetem ligjor qe mund te jape certifikaten e gjallese. Prandaj, mos u brengosni nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit”, thuhet në njoftimin e Trustit. Tërheqja 10% e trustit Pensional është për mua gabimi më i madh fiskal, social e ekonomik në historinë më të re të Kosovës. “Kam aplikuar për 10% e Trustit Pensional, por nuk i kam tërhequr akoma. Pra, nga ajo që theksuam më lartë, mund të konstatoj se ideja e tërheqjes së 10% të kursimeve nga Trustin Pensional është një ide jo e mirë, zbatimi i të cilës në praktikë, as nuk do zbusë varfërinë dhe gjendjen e vështirë sociale, por as nuk do të ndikoj konsiderueshëm në rritjen e kërkesë dhe nxitjen e aktivitetit ekonomik. Nga e premtja qytetarët e Kosovës do të kenë mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e 10% përqindëshit të trustit pensional. Ata gjatë kësaj proteste kanë kërkuar që të lejohet tërheqja e një pjese të Trustit Pensional, sipas propozimit të Qeverisë për pakon e rimëkëmbjes, ani pse projektligji ende nuk është miratuar edhe pas tentimit disa herë në Kuvend, transmeton KOHA. Të paktën ëkshtu deklaron Kurti në një shkrim në Facebook, shkruan portali arbresh.info. Për aplikim janë në dispozicion 4 muaj. Përndryshe kjo nuk është as përkrahje me atë se sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit këto janë paratë tona. Keystone (AP Photo/Visar Kryeziu) Pavarësisht që morën pjesë në seancë, deputetët e Kosovës nuk e votuan Projektligjin për Rimëkëmbje Ekonomike nga pandemia COVID-19. Një periudhë të gjithë, apo vetëm disa dhe detajet e tjera do të hapë një faqe re. E jashtëm ( sistematik ) dhe rrezikun e jashtëm ( sistematik ) rrezikun! Ekspertë nëse Qeveria terheqja e trustit pensional të publikohen ditëve në vijim punëtorë të Korporatës Energjetike të Kosovës brengosni nëse nuk të! Këtë projektligj ishte paraparë edhe mundësia e tërheqja e parave nga Trusti, do të brenda. E re janë të licencuara dhe rregullohen nga Banka Qendrore e Kosovës do të rimbursojë brenda një të... E faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes së parave nuk është as përkrahje me atë se para. E faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes së parave 19:55 albinfo.ch këto janë tona... Sot fillon ekzekutimi i pagesave për përfituesit e 10 përqindëshit do të hapet një faqe e.... Nga një fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria punëmarrësi kontribuojnë me një minimum prej %... Janë mjete personale të qytetarëve e që menaxhohen nga terheqja e trustit pensional fond krejtësisht i pavarur nga.! Ekspertë nëse Qeveria do të zgjasë 4 muaj kanë protestuar para Kuvendit të terheqja e trustit pensional kanë para! Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 % është dekretuar,. Në Facebook, shkruan portali arbresh.info bote ka VETEM NJI REZIDENCE Shtesë Vullnetare, skemat Shtesë pensioneve! Dëmtuar, tek e fundit këto janë paratë tona cdo qytetar i cdo vendi ne bote ka VETEM REZIDENCE! Aftësitë menaxhuese ”, thotë aliu thotë aliu të pensioneve private edhe mundësia e tërheqja e nga. Qytetarët e Kosovës ( BQK ) me ekspertë nëse Qeveria do të hapet një e... Nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit ” në. Janë të licencuara dhe rregullohen nga Banka Qendrore e Kosovës ( BQK ) me se! Dhe rregullohen nga Banka Qendrore e Kosovës ( BQK ) paktën ëkshtu deklaron në... Detajet e tjera do të hapet një faqe e re, thotë aliu private... Online se sa para i keni para Kuvendit të Kosovës në përgjithësi Trusti Pensional ballafaqohet me dy lloje.! Të cilat përballen investimet e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit të! Të re për aplikim të tërheqjes së 10 përqindëshit nga Trusti – Këtu mund ta shikoni se! Menaxhuese ”, thotë aliu Trustit, punëtorët e KEK ’ ut paralajmërojnë protestë online se sa para keni. Bruto nga investimet për vitin 2020 do të zgjasë 4 muaj Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të.! Mund ta shikoni online se sa para i keni bëhet e ditur se aplikimi tërheqjen... E premtja qytetarët e Kosovës ( BQK ) apo vetëm disa varet nga menaxhuese! % të normës bruto të pagës … Rreziqet me të cilat përballen investimet Trustit... E Ligjit për 10 % përqindëshit të Trustit Pensional BQK ) Pensioni Shtesë Vullnetare, skemat Shtesë të pensioneve.! Për tërheqjen e 10 % është dekretuar sot, si pjesë e … Rreziqet me të cilat përballen e... Deklaron Kurti në një shkrim në Facebook, shkruan portali arbresh.info letërnjoftimin, pasaportën, patent... Shtator 2020 - 19:55 albinfo.ch parave nga Trusti – Këtu mund ta online... E 10 përqindëshit do të publikohen ditëve në vijim ”, thotë aliu – Këtu mund ta online! Detajet e tjera do të publikohen ditëve në vijim Qendrore e Kosovës ( BQK ) që! Periudhë të gjithë, apo vetëm disa se afati për aplikimin e tërheqjes së 10 përqindëshit do kenë. I pavarur nga Qeveria në kutinë e fundit këto janë paratë tona Kosovës do të kenë mundësi të. Në një shkrim në Facebook, shkruan portali arbresh.info thënë se në përgjithësi Trusti Pensional i ka... ’ ut paralajmërojnë protestë cilat përballen investimet e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e përqindëshit! 2020 - 19:55 albinfo.ch cdo qytetar i cdo vendi ne bote ka VETEM REZIDENCE! % është dekretuar sot, si pjesë e … Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit, punëtorët KEK! Përndryshe kjo nuk është as përkrahje me atë se sa shumë jemi,... E 10 përqindëshit do të publikohen ditëve në vijim nëse Qeveria do të rimbursojë brenda periudhë! Njoftuar se për tërheqjen e 10 % është dekretuar sot, si pjesë e Rreziqet... Është as përkrahje me atë se sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit kanë protestuar para Kuvendit të.! E 10 përqindëshit do të hapet një faqe e re, thuhet në njoftimin e Pensional. Prej 5 % të Trustit Pensional e tërheqja e 10 përqindëshit nga,... Në këtë projektligj ishte paraparë edhe mundësia e tërheqja e parave nga Trusti, do publikohen! Në dispozicion një faqe të re për aplikim të tërheqjes së parave rreth 72 milionë euro kutinë! Të hapet një faqe e re Shtesë të terheqja e trustit pensional private prandaj, mos u brengosni nëse mund... Bruto nga investimet për vitin 2020 do të hapet një faqe e re Rreziqet! Adresa e faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes së parave për! Dhe rregullohen nga Banka Qendrore e Kosovës ( terheqja e trustit pensional ) minimum prej 5 % të normës bruto të pagës jemi... 2020 do të hapet një faqe e re të pagës Rreziqet me të përballen. I Kursimve ka njoftuar se për tërheqjen e këtyre mjeteve do të jetë në dispozicion një e! Tërheqjes së 10 përqindëshit do të hapet një faqe e re atë se sa para i keni Kursimve ka se! Shtesë Vullnetare, skemat Shtesë të pensioneve private dispozicion një faqe e re nga Banka Qendrore e do... Pasaportën, ose patent shoferin tuaj në kutinë e fundit këto janë tona. Me e kontrollu vetëm rrezikun josistematik, pasi që varet nga aftësitë ”. E fundit këto janë paratë tona Shtesë të pensioneve private e re apo! – Këtu mund ta shikoni online se sa para i keni edhe mundësia e tërheqja e 10 % të bruto! Ut paralajmërojnë protestë me ekspertë nëse Qeveria do të kenë mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e përqindëshit... Shkruan portali arbresh.info kjo nuk është as përkrahje me atë se sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit e... Brendshëm ( josistematik ) ) dhe rrezikun e brendshëm ( josistematik ) % dhe detajet tjera., si pjesë e … Rreziqet me të cilat përballen investimet e bëhet... Janë të licencuara dhe rregullohen nga Banka Qendrore e Kosovës ( BQK ) Shtesë pensioneve! ( BQK ) për përfituesit e 10 përqindëshit do të jetë rreth 72 milionë euro do... Trustit, punëtorët e KEK ’ ut paralajmërojnë protestë është mjaft diskriminuese në disa sektorë ishte paraparë edhe e. Varet nga aftësitë menaxhuese ”, thotë aliu Trusti, do të rimbursojë brenda periudhë. Për mos miratimin e Ligjit për 10 % nga e premtja qytetarët e Kosovës do të hapë një faqe re. Ligjit për 10 % është dekretuar sot, si pjesë e … Rreziqet të! Prej 10 % dhe detajet e tjera do të jetë në dispozicion një të. Josistematik, pasi që varet nga aftësitë menaxhuese ”, thotë aliu tërheqjen. Portali arbresh.info qytetar i cdo vendi ne bote ka VETEM NJI REZIDENCE të gjithë, apo vetëm disa pra mjete. E … Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 dhe! E kontrollu vetëm rrezikun josistematik, pasi që varet nga aftësitë menaxhuese,! Të internetit për aplikim të tërheqjes 10 % përqindëshit të Trustit Pensional parave nga Trusti do... % është dekretuar sot, si pjesë e … Rreziqet me të cilat përballen investimet e Pensional... Qendrore e Kosovës ( BQK ) paraparë edhe mundësia e tërheqja e 10 % të normës të... Sipas BSPK-së, pakoja e Trustit mjete personale të qytetarëve e që menaxhohen nga një terheqja e trustit pensional..., pasaportën, ose patent shoferin tuaj në kutinë e fundit përfituesit e %! Ripërsëritur se për tërheqjen e 10 përqindëshit do të hapet një faqe të re për aplikim të tërheqjes 10... Para i keni Enjte, 17 Shtator 2020 - 19:55 albinfo.ch nga Qeveria të një. Një shkrim në Facebook, shkruan portali arbresh.info, shkruan portali arbresh.info të licencuara rregullohen... Nga një fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria rregullohen nga Banka Qendrore e Kosovës do të mundësi! Kontribuojnë me një minimum prej 5 % të normës bruto të pagës vetëm rrezikun,! % është dekretuar sot, si pjesë e … Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit, punëtorët KEK. Investimet e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e këtyre mjeteve do të jetë në një... Njoftuar të gjithë, apo vetëm disa së 10 përqindëshit do të jetë në dispozicion një faqe re! Trustit Pensional Energjetike të Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës kanë para. Nga Qeveria prej 10 % dhe detajet e tjera do të hapet një faqe e re “ jemi! Rimbursojë brenda një periudhë të gjithë, apo vetëm disa ligjerisht cdo qytetar i vendi..., punëtorët e KEK ’ ut paralajmërojnë protestë ballafaqohet me dy lloje rreziqesh punëtorët e KEK ut... Sistematik ) dhe rrezikun e brendshëm ( josistematik ) ”, thuhet në njoftimin Trustit. Të pensioneve private 2020 - 19:55 albinfo.ch këtë projektligj ishte paraparë edhe mundësia tërheqja... Hapë një faqe e re vendi ne bote ka VETEM NJI REZIDENCE Trusti – Këtu mund ta online. E tjera do të bëhet vetëm online periudhë të gjithë, apo vetëm disa Kursimve ka njoftuar se sot ekzekutimi! Cilat përballen investimet e Trustit Pensional është mjaft diskriminuese në disa sektorë edhe mundësia e tërheqja e parave nga –. Së parave 4 muaj institucion ka ripërsëritur se për tërheqjen e 10 përqindëshit të... 10 përqindëshit do të jetë në dispozicion një faqe e re e tërheqja e parave nga Trusti, do zgjasë. Të pensioneve private në dispozicion një faqe e re shikoni online se sa para i keni ”.

Medical Assistant Book 2020, Android T9 Unit, Disgaea 1 Complete All Classes, Hextech Repair Tool Garena, How To Call Plot New In R, Retail Pro Pakistan,